40 jaar PRODIM Industriële kleppen en automatisatie

40 jaar Prodim

PRODIM Industrial Valves & Automation vierde op 6 februari zijn 40-jarig bestaan.

PRODIM, opgericht in 1981, heeft een team mensen die elk al meer dan 20 jaar in de branche actief zijn. Dit team is - om haar groei over de jaren te ondersteunen - aangevuld met dynamische jongeren die servicegericht denken en handelen.

VANUIT KUNSTSTOFAPPENDAGES...

In de beginjaren focuste PRODIM zich vooral op corrosievaste afsluiters in kunststof (SAFI). Klanten waren de chemische wereld, de landbouw en de watertechnologie. Later werd dit gamma uitgebreid met onder andere FIBERDUR (glasvezelversterkte kunststofbuizen en toebehoren in polyester, vinylester of epoxy).

... EN KLEPAUTOMATISERING...

Vele klanten kennen PRODIM ook als specialist in aandrijvingen voor kleppen en afsluiters: manuele en pneumatische, (elektro-) hydraulische, fail-safe (SIL) en elektrische aandrijvingen. Partners hierin: ROTORK waaronder ook REMOTE CONTROL (met een gamma van scotch-yoke pneumatische aandrijvingen tot hoog technologische aandrijvingen voor risico-omgevingen. Daarbij ook elektrische regelactuatoren, een alternatief voor pneumatische regelaandrijvingen, met grote nauwkeurigheid voor processturing) en KINETROL (met haar gepatenteerde pneumatische ‘vane-type’ aandrijving, de kwartslagaandrijving met de langste dynamische levensduur op de markt).

... TOT PARTNER IN APPENDAGES...

In 2006 stapte Freddy Franceus in het management. Hij versterkte het team productspecialisten en profileerde PRODIM als totaalleverancier in appendages voor leidingwerk. De automatisering werd aangevuld een volledig gamma kogelkranen (van floating ball tot trunnion mounted, van soft seated naar metal seated) en vlinderkleppen (van eenvoudig gietijzer tot high performace 4-offset metal seated). Belangrijkste PRODIM-partners: QUADAX (de gepatenteerde metal-seated ‘4-offset’ vlinderklep met haar extra grote debietdoorgang (Cv) en perfecte dichtheid), SRI (smeedstalen API 6D floating ball en trunnion mounted kogelafsluiters), A+R ARMATUREN (gietstalen en roestvrijstalen kogelkranen voor de processindustrie), OMNISEAL/OMNIVALVE (double block and bleed expanding plug valves voor olie- en aardgasdistributie, raffinage, tankopslag...), XUROX (gietijzeren en teflon lined vlinderkleppen), ONIS (quick action line blinds), RIGAU (gate, globe & check valves), FLUOROSEAL (plug valves), PRE-VENT (regelkleppen)

Naast het standaard materiaal - dat niet meer standaard is door haar hoge kwaliteit - levert PRODIM ook de appendages voor speciale toepassingen: kleppen voor in cryogene toepassingen, stoomkoelers (desuperheaters), drukregelaars en veiligheidskleppen (CARRARO). Ook veiligheidstoebehoren zoals tankbeveiliging (PROTECTOSEAL) en flensbeschermers (SAFE-RING, beletten van wegspuiten van product in geval van gescheurde flensdichting), gespecialiseerde ommanteling voor o.a. vuurbescherming (DARCHEM THERMAL PROTECTION) of afdekkappen voor de stangen van lineaire afsluiters (STEMSHIELD), wat naast mechanische bescherming van de stangen ook struikelende operatoren moet beschermen tegen ernstige kwetsuren).

EUROPESE MERKEN, KENNIS, SERVICE

PRODIM heeft anno 2015 een productengamma opgezet dat de ganse reeks leidingappendages afdekt. Omdat productiestilstanden voor productiebedrijven not done zijn, biedt ze enkel kwaliteitsvol materiaal: een gamma Europese merken.

PRODIM is daarom voor bedrijven in de voedingsindustrie, de petrochemie, chemie, farmacie, staalnijverheid, textielindustrie en andere bedrijven met uitgebreide leidingnetten de aangewezen partner. Ook trouwens voor engineering- en contractingbedrijven. Haar producten worden lokaal ingezet, maar ook in tal van internationale projecten, waaronder olie- en gasprojecten. Het stopt niet bij kwaliteitsproducten. Als klein en flexibel bedrijf, met een gedreven team en met een VCA keuring, kan het snel, met zeer veel kennis van zaken antwoorden op specifieke klantvragen en juist iets verder gaan dan anderen op de markt. Ze kan instaan voor samenbouw van complexere oplossingen in de eigen workshop. Ze verleent niet enkel assistentie bij de keuze van de oplossingen, maar ook bij de indienstname op de werf. Zeker voor de automatische klepaansturingen kan de aanwezigheid van een specialist u heel wat tijd doen besparen.

Meer artikels

07/02/2024

Nieuwe zonnepanelen bij PAMO en Italmaster

06/07/2023

Jaarverslag 2022: dit zijn onze jaarcijfers.

09/03/2023

Verhuis van de Céphée: PAMO op het journaal van VRT!

22/11/2022

14 vragen aan ondernemer Michel Staelens, CEO van Italmaster Belgium NV.

18/10/2022

PAMO Metaalconstructies & Engineering viert zijn 50ste verjaardag!

06/09/2022

Jaarverslag 2021: dit zijn onze jaarcijfers.

29/03/2022

PAMO Metaalconstructies & Engineering leverancier voor nieuwe goederenspoorlijn door Infrabel

07/03/2022

Italmaster Belgium NV behaalt het certificaat ISO 9001:2015

03/01/2022

Een nieuw jaar, een nieuwe samenwerking?

01/11/2021

Prodim Industrial Valves & automation ontvangt Quadax Gold Partner award

15/06/2021

Installatie van intelligente elektrische actuators door Prodim op de Fluxys site

10/06/2021

Installatie van een TAWI VM50 vacuum tilsysteem bij Italmaster

09/05/2021

20 jaar Italmaster

06/02/2021

40 jaar Prodim

01/01/2021

Overnames door Octopus Capital: een overzicht

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!